Skolelinux

Skolelinux er et programvare-plattform skreddersydd for kravene i skolen og andre utdanningsinstitusjoner. Brukerne får en komplett løsning, fra sentrale tjenermaskiner som har alle tjenester skolene trenger, til pedagogisk programvare og Internett-tjenester på skrivebordet. Skolelinux virker "ut av boksen" uten vanskelige innstillinger som kjennetegner andre tjener-system. Du kan laste ned en brosjyre her.

Med Skolelinux får du :

  • Lavere driftskostnader
  • Ingen lisenskostnader
  • Lengre levetid på maskinvare

Skolelinux  - integrasjon

Det er relativt enkelt å integrere andre typer klienter i nettverket, som for eksempel bærbare maskiner med Windows, Mac eller Ubuntu/Kubuntu og gi disse klientene tilgang til felles ressurser som personlige og felles lagringsområder på server og nettverksprintere. 

Skolelinux kan også integreres i andre løsninger basert på Active Directory.

Skolelinux versjon 6 (Debian Edu - versjon Squeeze) 12.mars 2012

Utviklerne bak Skolelinux er stolte av å presentere ny versjon basert på Debian "Squeeze". Det følger med ny profil for bærbare med støtte for sentral pålogging, også utenfor skolens datanett. Systemet for sentralisert drift er ytterligere forbedret med det kraftige katalog- verktøyet GOsa². Nå har Skolelinux konsernløsning for bruker- administrasjon, grupper, maskiner og nett-tjenester. Med ny versjon følger også enda bedre støtte for maskinvare og USB-enheter. Installasjon av klientmaskiner kan nå gjøres rett over nettverket. Driftsansvarlig kan velge å slå av datamaskinene over natten med forbedret strømstyring. Det har blitt enkelre å blokkere nettverket på Skolelinux-maskinene, noe lærerne trenger ved enkelte skoleprøver.

Skolene får oppgraderte skrivebordssytem med KDE4, Gnome, LXDE eller XFCE. De pedagogiske programmene er kraftig oppgradert. Blant noen av programmene som følger med er Celestia, Dr. Geo, GCompris, GeoGebra, Kalzium, KGeography og Solfege. Det er over 100 skoleaktuelle programmer som standard, og helt uten lisenskostnader. De fleste skoleprogrammene er oversatt til godt over 50 forskjellige språk. Prosjektet har flere internasjonele deltagere. De har utvidet og forbedret driftsveiledningen som nå kommer på Tysk, Fransk og Italiensk. I tillegg er den delvis oversatt til Dansk, Norsk bokmål og Spansk.

Du kan finne mer informasjon her : http://wiki.debian.org/DebianEdu/

Og her kan du laste ned Skolelinux : http://wiki.debian.org/DebianEdu/Download

Her finner du informasjon om hvilke programmer som følger med en standard installasjon :

http://www.skolelinux.no/linux-signpost/showUserMenu.php?locale=en&mode=1&cid=

og en annen side :

http://blends.alioth.debian.org/edu/tasks/

Sist endret: Thursday, 16 May 2013, 11:20 AM